سطح کشور امارات متحده عربي تقریبا برابر 83600 كيلومتر مربع می باشد كه کل مساحت آن خشكي است. این کشور از نظر گستردگی، كشور كوچكي بوده و در رتبه صد و بيست و دومين كشور جهان جای دارد. پايتخت امارات شهر ابوظبی است و دبي، شارجه و العين نیز از شهرهاي بااهمیت اين كشور می باشند. اين كشور از هفت اميرنشين يا امارت ساخته شده كه عبارت است از ابوظبي، دبي، شارجه، عجمان، ام القوين، راس الخيمه و فجيره. تقریبا 40 درصد از جمعيت امارات در ابوظبي و 30 درصد در دبي ساکن هستند. یکای پول اين كشور درهم (Dirham or Dhs) است و در معادلات تجاری از آن استفاده می شود. يك دلار تقریبا برابر 6/3 درهم مي باشد. 27 منطقه ي آزاد تجاري در امارات احداث گردیده است: مهم ترین آن ها عبارت است از: منطقه آزاد جبل علي، فرودگاه دبي، فرودگاه شارجه، حمريه، راس الخيمه. در این مقاله می خواهیم شمارا با قوانین واردات کالا از امارات آشنا کنیم.
هر کشوری با توجه به مقرارتی که وضع کرده است قوانین مربوط به واردات کالا متفاوتی دارد، در صورتی که به دنبال قوانین جدید واردات کالا از امارات هستید به شما پیشنهاد می کنم این مقاله را تا انتها بخوانید. ما در این مقاله در رابطه با قوانین واردات کالا به مناطق آزاد و همچنین قوانین واردات کالا به ایران و قوانین واردات کالا از دبی صحبت کرده ایم. شرکت بارون امپرور جنرال تریدینگ یکی از معتبر ترین مجموعه ها در زمینه ترخیص کالا از دبی می باشد.
قوانین و مقررات واردات کالا
- به طور کلی کالاهای وارداتی به سه گروه تقسیم میشوند: کالاهای مجاز که ورود آنها با رعایت ضوابط، انجام می شود و نیاز به کسب مجوز ندارند، کالاهای مشروط که ورود آن ها با کسب مجوز امکانپذیر است، کالاهای ممنوع که ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام به موجب قانون ممنوع گردد.
- دولت این امکان رادارد که بنا به شرایط خاص زمانی با رعایت قوانین ورود کالا، ورود برخی از کالاها را ممنوع نماید.
- مبادرت به امر واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که مورد تأیید وزارت بازرگانی باشد.
- تمام بخشنامهها و دستورالعمل های مربوط به ورود کالا از طریق وزارت بازرگانی به سازمان های اجرایی اعلاممیگردد.
- ترانزیت کالا از یک مبداء به مبادی دیگر، با رعایت مقررات مربوط به ترانزیت انجام شود.
قوانین واردات کالا از دبی
با اهمیت ترین اقلام صادراتي كشور امارات سوخت هاي معدني و نفت خام، كالاهاي تقسیم بندي نشده، سنگ هاي ارزشمند و نيمه ارزشمند، خودرو، ماشين آلات و ابزارآلات برقي و قطعه های آنها و مواد پلاستيكي و پراهمیت ترین اقلام وارداتي آن سنگ هاي ارزشمند، ديگ هاي بخار و آبگرم، خودرو، ماشين آلات و ابزار آلات برقي و قطعات آن ها، مواد پلاستيكي و چدن، آهن و فولاد می باشد.
اخیرا، واردات از دبی رنگ و بوی تازه ای به خود گرفته است. در طی این مدت امارات متحده عربی به عنوان بیست و پنجمین صادر کننده ی بزرگ جهان شناسانده شده است. طبق اطلاعات شاخص پیچیدگی اقتصادی (ECI)، امارات متحده عربی پ یکی از رمزآلود ترین اقتصادهای جهان را به خود اختصاص می دهد. دولت امارات متحده طبق یک برنامه اقتصادی بسیار منسجم، توانست تعداد قابل توجهی از کارآفرینان خارجی را جذب کند، که در پی فرصت های توسعه و گسترش کسب و کار در خاورمیانه هستند.
دبی بزرگ ترین شهر امارات هست که در جنوب کشور ایران و اطراف خلیج فارس و در شبه جزیره عربستان جای گرفته است. در نزدیک به ۴۰ سال، دبی خود را از یک مجموعه تجاری محلی به یکی از جذاب ترین، شگفت انگیز ترین و بهترین شهرها در حیطه تجارت و گردشگری در جهان تبدیل کرده است.
نفت در صورت های گوناگون، بالاترین حجم صادرات در امارات را دارد. طبق گزارشات، صادرات نفت خام و تصفیه شده به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال افزایش یافته است. همچنین صادرات کالاهای بر پایه نفت، بیش از ۶۰ درصد کل صادرات این کشور را به خود اختصاص می دهد. با این وجود، دبی و سایر شهرهای امارات متحده عربی با موفقیت صادرات طلا، آلومینیوم و سایر فلزات را نیز برعهده دارند. امارات متحدۀ عربی قدمت طولانی تجارت با ایران دارد، به ویژه در دبی که در آن یک مجموعه تجاری بزرگ ایرانی وجود دارد. حجم تجارت میان ایران و دبی فقط به حدود ۱۰ میلیارد دلار در سال برآورد می گردد.
قوانین جدید واردات کالا از امارات
طبق مطالعات انجام شده در مورد حجم مبادلات بازرگاني امارات متحده عربي نشان دهنده آن است كه حجم كل مبادلات بازرگاني اين كشور در سال 2009 به 8/398 ميليارد دلار است. در جداسازی حجم صادرات و واردت آمار موجود حاکی از آن است كه در سالیان پیشین صادارت و واردات اين كشور به ترتيب 9/201 و 9/196 ميليارد دلار رسیده بود. پيش بيني هاي انجام شده در مورد مبادلات بازرگاني امارات در سال کنونی (2010) حاکی از آن است كه میزان صادرات و وارات اين كشور در سال کنونی به ترتيب به 228 و 6/205 (205 مميز 6) ميليارد دلار بالا خـواهـد رفت. منابع اقتصادي علت بالا رفتن حجم صادرات و واردات امارات در سال کنونی را بالارفتن ارزش نفت در بازارهاي جهاني و به تبع آن افزايش درآمدهاي نفتي اين كشور پيش بيني کرده اند. بهتر است بدانید آمار موجود حاکی از آن است كه امارات عربي متحده، در سالهای پیشین (2009)براي نخستین بار با سبقت گرفتن از عربستان سعودي جایگاه نخست صادارت كالا و خدمات در بین كشورهاي عرب را اخذ کرد. حجم صادرات ايران به امارات در سال 1389 بالغ بر 2875 ميليون دلار و حجم واردات ايران از دوبي 16147 ميليون دلار بوده است. حجم واردات ايران از امارات در سال 1390 تقریبا 7/19 ميليارد دلار بوده است.
چه مزایایی واردات کالا از امارات برای ایرانیان دارد؟
واردات از دبی، حمل و نقل و ترخیص به ایران هزینه پایینی داشته و مقرون به صرفه می باشد. زیرا دبی با ایران همسایه است و بازرگانان خیلی سریع و با هزینه پایین تری در مقایسه با سایرکشورها می توانند محموله ی خود را وارد کشور نمایند. این موضوع منتج به تمایل زیاد بازرگانان ایرانی به تجارت و واردات کالا از دبی شده است.
نکته دیگری که قابل بیان است این می باشد که، واردات از دبی منتج به سهولت پروسه خرید محصولات کشورهایی می گردد که اکنون ایران را تحریم نموده اند. در حقیقت شرکت های ایرانی می توانند اقلام مد نظر خود دبی را به عنوان مقصد اخذ کننده کالا بیان نمایند و بعد از ورود محموله وارداتی به دبی برای جا به جایی آن به ایران اقدام کنند.
البته بهتر است بدانیم که برای صادرات از دبی به ایران طی کردن تشریفات واردات از دبی و پرداخت حق گمرکی ضروری و الزام آور می باشد. هم چنین به منظور واردات کالا از دبی، ابتدا فرد باید درصدی از ارزش کل کالا را به عنوان حق گمرکی به دولت امارات پرداخت نماید. ترخیص کالا را به ما بسپارید.
موارد با اهمیت از قوانین واردات کالا از امارات
- وارد كنندگان عزیز به منظور دریافت اطلاع بيشتر در مورد شرايط تجارت با دوبي بهتر است راهنمای واردات کالا از امارات را در سایت مطالعه کنید. در صورتی که این راهنما را مطالعه نکرده اید اقدام به واردات نکنید.
- وارد كنندگان عزیز كه می خواهند اقامت در بندر دبي داشته باشند مي توانند از شرايط اقامت در اين كشور به وزارت كار دبي به آدرس mol.gov.ae مراجعه کنند.
- با توجه به حجم بالاي كالاهاي ارائه شده در دبي به وسیله تاجر ساکن در دبي ( ايراني و عرب ) توجه کنید كه خیل كالاهاي غير استاندارد در اين بازار به ویژه از كشور چين موجود است. بنابراین دقت نمایید تنها از نمايندگي معتبر شركت هاي خارجي كالاي خود را خريداري کنید. در اين مورد مي توانيد از اتاق بازرگاني دبي مشخصات بازرگانان اين كشور را بیابید هر چند كه تعدادي از آنها نيز امکان دارد طرف تجاري مناسبي نباشند.
- با توجه به بالا رفتن قيمت درهم در كشور دبي و بالا رفتن قيمت كالاهاي وارداتي سعي کنید كه ابتدا كالاي ايراني را به كشور دبي صادر کرده و معادل آن كالا را وارد کنید. همچنين در سال 1395 واردات اکثر كالاها از دوبي منوط به صادرات آن كالا شده است.
سایر نکات و موارد با اهمیت در قوانین واردات کالا از امارات
- با توجه به فعاليت اکثر ايرانيان در بندر دبي كه مقيم اين كشور نيز به شمار می آیند ضروری است هر گونه معامله با آنها در فرم قرارداد رسمي انجام شود و به دلیل ايراني بودن بدون قرارداد با آن ها معامله ای را آغاز نكنيد. اين موضوع اخیرا موجب زيان افراد متعددی به وارد كنندگان ايراني شده است.
- توجه کنید كه اکثر تاجران ساکن در دبي كالاهاي ايراني را غالبا به طور فله اي خريداري مي کنند چراکه آن ها اين كالاها را براي صادرات دوباره خريداري مي کنند و يا اينكه اين كالاها را با فرم خاصی از كشور خود در بازار داخلي ارائه می کنند.
- به منظور انتقال كالاهاي خريداري شده از بندر دوبي مي توانيد به آسانی با صاحبان لنج هاي باري در بندر بوشهر يا بندر عبارس تماس گرفته و كالاي خود را از بندر دبي به طرف بنادر ايران جابه جا نمایید . پیشنهاد مي شود كه كالاهاي خود را با كانتينر انتقال دهید. به منظور اطلاع از شرايط ارسال كالا با کمک كانتينر مي توانيد به شعبه های شركت كشتيراني والفجر مستقر در بندر بوشهر ، بندر لنگه ،بندر عبارس ،آبادان و غیره رجوع نمایید. اين شركت سرويس منظمي به منظور انتقال بار از دبي دارد .
- اکثر تاجران ساکن در دبي علاقه مندند كه انتقال وجه كالاي خريداري شده با کمک صرافي انجام گردد به این جهت از صرافي هاي مجاز در كشور بهره ببرید. همچنين از فروشنده خود اطلاعات كامل و مطمئنی را کسب کنید و اعتبار و سابقه او را پرس و جو کنید.
- به صرف اينكه تاجري امکان دارد كالاهايي را به قيمت کمتر به شما ارائه دهد با آن ها وارد معامله نشوید بلكه علت قيمت پايين را بپرسید.
- پیش از خريد كالا در دبي، براي فروش آن در درون كشور بازاريابي کنید و كالاهايي را خريداري نمایید كه خريدار آن معین شده باشد. همچنين در دریافت سفارش از مشتري به موقع حمل توجه كافي داشته باشید چراکه در بعضی از فصلهای سال امكان تاخير حمل كالا از دبي امکان پذیر نیست.
- در دبي دو شعبه بانك صادرات و ملي احداث گردیده كه وارد كنندگان مي توانند امور ارزي خود را به بانک ها محول کنند.
- تا جایی که امکان دارد از روش اعتبار اسنادی برای واردات کالا استفاده کنید
- خرید کالای استاندارد و برند دار پیشنهاد می گردد.
شرکت بارون امپرور جنرال تریدینگ دارای چندین سال سابقه کاری در زمینه واردات کالا از مارات می باشد از مهم ترین ویژگی این مجموعه این است که نیازی به پرداخت هیچگونه مالیاتی جهت ترخیص کالا نباید پرداخت نمایید. این مجموعه در زمنیه ترخیص و ترانزیت مواد غذایی از گمرگ دبی نیز فعالیت دارد.
بدود دیدگاه