ترخیص کالا فرایندی است که در حال حاضر در اداره گمرک توسط صاحبان کالا یا نماینده حقوقی آن ها برای امر صادرات و یا واردات کالاهای مختلف شکل می گیرد. در طی این فرایند کالاهای مورد نظر با یکسری قوانین مختص به خود اداره گمرک خارج می گردند. پروسه ترخیص کالا شامل تهیه و بررسی مدارک مربوط به کالاهای مد نظر می باشد. این اسناد شامل مدارک محاسبه هزینه هایی از قبیل مالیات و سود بازرگانی می باشد.عموما ثبت اسناد به صورت فیزیکی و الکترونیکی انجام می گردد.

 

ترخیص کالا از دبی به عنوان یکی از قطب های تجاری برتر در جهان، همواره دغدغه بسیاری از تاجران ایرانی بوده است. حضور برند های قدرتمند در این شهر و فعالیت بی واسطه آن با بسیاری از تاجران کشور چین، موجب شده تا این شهر امروزه در میان اهرم های طراز اول جهان قرار گیرد.

به طور کلی می توان امروزه دبی را در مقام پایگاهی استراتژیک در صادرات شناخت. ترخیص کالا در دبی طی تشریفاتی انجام می گیرد که به طور ویژه نیازمند مهارت و تخصص کافی نیز خواهد بود. در اینجا ممکن است برای شما عزیزان سوالاتی پیش آید که شرکت ترخیص کالا چه کمکی به ما در این زمینه می کند و یا کار ترخیص کالا چیست و مراحل ترخیص کالا به چه صورت است در ادامه به این موضوعات می پردازیم.

ترخیص کالا چیست؟

ترخیص انواع  کالا به طور فنی اصطلاحی است که جهت فرستادن کالا به گمرک و آزاد کردن آن به منظور وارد کردن یا صادرات اجناس به خصوصی استفاده میشود. پروسه ترخیص انواع کالا  شامل آماده کردن مدارک لازم و ثبت اسناد است که  که می تواند به صورت حضوری و یا الکترونیکی انجام شود.

همچنین محاسبات پرداختی ها مانند مالیات تعرفه گمرکی جهت آزاد سازی کالا ، سود بازرگانی حقوق گمرکی و تسهیلات دیگر که توسط دولت به صورت رسمی به وارد کنندگان و صادر کنندگان داده شده است  نیز از این دسته هستند.

 

شرکت ترخیص کالا 

شرکت ترخیص کالا در زمینه ترخیص کالا از گمرک فعالیت های گسترده ایی دارد که این امر باعث آسان تر شدن طی این فرایند می شود .

کار ترخیص کالا 

کار ترخیص کالا آزاد کردن اجناس وارداتی از اداره گمرک می باشد که این فرایند به خودی خود شامل مراحلی است که طی کردن تک به تک ان ها ضرورت دارد.

 

انواع روش های ترخیص کالا از گمرک

یکی از اساسی ترین نکاتی که برای هر شرکت مهم است ترخیص کالاها در کوتاهترین زمان و صرف کمترین هزینه می باشد.به طور کلی ورود کالاها به هر کشور از دو طریق اساسی صورت می پذیرد که به شرح زیر است:

  • موقت
  • قطعی

 

ترخیص کالا قطعی

ترخیص انواع کالاها به شکل قطعی در اداره گمرک شامل تمامی عوارض گمرک می باشند که می بایست به موقع پرداخت شود.این دسته کالاها به محض ورود به گمرک ترخیص می شوند و معمولا فوت وقت در پروسه آن ها وجود ندارد.

 

ترخیص کالا موقت

ترخیص انواع کالاها به شکل موقت در اداره گمرک همانطور که از اسم ان مشخص است به صورت موقت انجام می پذیرند. این دسته از ترخیص انواع کالا در مدت معینی انجام می گیرد و بعد از اتمام آن بلافاصله به اداره گمرک کالاهای مدنظر برمی گردند. ترخیص انواع کالاها به صورت موقت بدون پرداخت هزینه و مالیات هستند و افرادی که قصد ترخیص انواع کالا به صورت موقت را دارند می بایست دلایل قانع کننده ایی برای این پروسه به اداره گمرک ارایه دهند.

 

ترخیص کالا در ایران 

در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها  پس ازتحویل  اسناد و مدارک لازم از جمله مجوزهایی که جهت ترخیص انواع کالا توسط اداره ی گمرک ارائه می شوند؛ ترخیص انواع کالا ممکن شود.

این مدارک شامل مجوز بهداشت کالا،  مجوز استاندارد ، مجوز وزارت ارشاد، مجوز از کانون پرورش فکری کودکان ، مجوز مبارزه با مواد مخدر، مجوز قرنطینه مرزی ، مجوز قرنطینه نباتی، مجوز حمل کالا با ناوگان غیر ایرانی، مجوز سازمان انرژی اتمی و دیگر سازمان های مرتبط می‌شوند. پس از ارائه مدارک هزینه در نظر گرفته شده برای ترخیص انواع کالا پرداخت شده و پس از طی شدن ما در زمان معلوم کالا تحویل داده می شود.

« با ما کار کنید ، Vat پرداخت نمیکنید »

 

بدون پرداخت هیچگونه مالیاتی و با خیالی آسوده با ما کار کنید.

 

 

صفر تا صد ترخیص کالا در گمرک

مدارک لازم جهت ترخیص انواع  کالا از گمرک 

مدارک ترخیص کالا با توجه به این که کالا  از طریق چه منطقع ای وارد یا خارج می شود متفاوت می باشند.  ترخیص  کالا از  بازارچه مرزی و یا  مناطق آزاد  انجام می شود .

بازارچه مرزی

بازارچه هایی در نقطه ی صفر مرزی قرار دارند که تجارت کنندگان با توجه به تفاهم نامه هایی که بین دو کشور منعقد شده با یکدیگر  معامله می کنند.

مدارک لازم برای ترخیص انواع  کالا از طریق بازارچه های مرزی

  برای ترخیص انواع کالا باید قبض انبار، کارت پیله وری،  مدارک مربوط به کالاهای مورد نظر و گواهی سازمان حمایت را ارائه دهید.

ترخیص انواع  کالا از مناطق ازاد تجاری 

 این مناطق معمولاً در کنار بندر یا نواحی دیگر  قرار دارند و از برخی از قوانین کشور مورد نظر پیروی نمی کنند و از این کار معاف هستند.  این امتیازها گاهی شامل معافیت مالی و عدم پرداخت عوارض گمرکی می شود. همین واردات و صادرات کالا را آسان تر می کند و باعث می شود بسیاری از تجارت کنندگان به این مناطق برای تجارت توجه کنند.

مدارک مورد نیاز جهت ترخیص انواع کالا از مناطق آزاد تجاری 

 برای ترخیص انواع کالا از این مناطق باید  مدارک خرید کالا ، مدارک حمل کالا ، قبض انبار مجوزهای قانونی مورد نیاز در صورت لزوم ، کارت بازرگانی ، پاسپورت ، گواهی بازرسی ، پیش فاکتور و بیمه نامه کالا  را  در صورت لزوم ارائه دهید.

 

مدارک لازم برای صاحب کالا جهت ترخیص انواع کالا 

 کپی و اصل  تمامی مدارک شناسایی را باید ارائه دهید.  همچنین داشتن کارت بازرگانی الزامی می باشد.  در صورتی که به صورت وکالتی به ترخیص انواع کالا مشغول می شوید باید مدارکی از جمله کپی دفترچه بیمه، کپی پروانه وکالت نامه محضری،کپی و اصل معرفی‌نامه و کپی و اصل شناسنامه و کارت ملی را به همراه داشته باشید. کافیست آن ها را ارائه کرده و مراحل ترخیص کالا از گمرک را طی نمایید.

 

نکته:  مدارک لازم برای ترخیص انواع کالاها از نظر ترخیص انواع  کالاهای ورودی و ترخیص انواع کالاهای صدوری  نیز دسته بندی می شوند

 

مدارک لازم جهت ترخیص انواع کالای ورودی

برای ترخیص انواع کالاهای ورودی به مدارکی از قبیل  اسناد خرید،  که به صورت سند هم توسط شرکت حمل و نقل بین المللی داده شوند ، ترخیصیه و قبض انبار نیاز دارید.

مجوزهای مورد نیاز جهت ترخیص  انواع کالای ورودی 

اسناد بانکی، گواهی مبدا،  لیست کالاها و سایر اسنادی که گمرک جهت ارائه از شما درخواست می کند.

 مدارک مورد نیاز جهت ترخیص انواع کالای صادراتی

 قبض انبار،  مجوز ارزیابی در خارج از اماکن گمرکی در صورت لزوم،  فاکتور فروش،  فهرست کالا،  مجوزهای قانونی جهت ترخیص انواع کالای مورد نظر،  داشتن پروانه موقت یا پروانه ورود قطعی برای تشخیص مواد وارداتی استفاده شده در کالای صادراتی در صورت نیاز و تمامی اسنادی که گمرک از شما درخواست می کند.

مراحل ترخیص کالا از گمرک 

ترخیص کالا از اداره گمرک شامل دو مرحله است.

  • اظهار کالا به گمرک
  • ترخیص کالا از گمرک

اظهار کالا به گمرک از اساسی ترین بخش های ترخیص انواع کالا به حساب می اید.تدوین اظهارنامه گمرکی از جمله مواردی می باشد که نیازمند دقت و اطلاعات کافی است. بعد از تدوین اظهارنامه گمرکی ترخیص کالا صورت مراحل زیر انجام می گیرد:

  • آماده سازی اسناد
  • ارائه اطلاعات  ت از طریق سیستمEPL
  • پرینت اظهارنامه
  •  تعیین مسیر
  • ارزیابی کالا
  •  دریافت مجوزهای لازم
  •  کارشناسی کالا  به صورت مجازی
  • ده درصد کرایه حمل خطوط خارجی
  •  صندوق
  •  انبارداری
  •  تحویل از درب خروج

 

روند اظهار و ترخیص کالا از گمرک به چه صورت است؟

این روند چهار بخش اصلی دارد که پس از ارائه ی مدارک لازم و پرداخت وجه اعلام شده، می توانید کالای خود را جهت صادرات و واردات تحویل بگیرید.  این مرحله می تواند به صورت الکترونیکی نیز انجام شود. افراد می‌توانند اسناد مربوطه را از طریق سیستم کامپیوتری خریداری  و تکمیل کنند.

ثبت درخواست برای ترخیص کالا 

در این مرحله  باید اطلاعاتی از جمله نوع کالا، کمیت کالا ، برند تجاری و اطلاعات دیگر را ثبت نمایید. سپس شرکت کشتیرانی گزارشات مربوطه را به گمرک می‌دهد و اگر مشکلی پیش نیامده باشد اجازه های صدور و یا ورود کالا داده می شود.  زمانی که محموله آماده ترخیص شد ترخیص کار اظهارنامه را به سیستم الکترونیکی گمرک ارائه می‌کند.  نام دیگر ثبت اظهارنامه واردات و صادرات کالا در گمرک کوتاژ می باشد که برای هر یک از اظهارنامه ها یک شماره اختصاصی در نظر می گیرند.  به این شماره کوتاژ گفته می شود.

 بررسی و تایید درخواست ترخیص کالا از گمرک 

 در این مرحله تمامی مدارک ارائه شده توسط واردکننده و صادرکننده از نظر اعتبار چک شده  و پس از بررسی در صورت تایید به سیستم الکترونیکی گمرک داده می شوند.  این سیستم اطلاعات داده شده را از نظر اعتبار بررسی می کند و شماره ای را جهت ترخیص انواع کالا ارائه می دهد. سپس شما باید پرداخت های الکترونیکی را انجام دهید.

پرداخت عوارض و مالیات واردات یا صادرات 

در این بخش  شما باید عوارض مالیات خواسته شده را بپردازید. این مرحله می تواند به صورت الکترونیکی و یا فیش بانکی باشد.

تکمیل اسناد 

در این مرحله  اسناد و مدارکی باید به اداره گمرک تحویل داده شود تا بتوانید اجناس خود را آزاد کنید. در این  مرحله ضمن ارائه مدارکی که پیش تر نیز به آنها اشاره شد، میتوانید فاکتور خرید و قیمت خرید کالاها را نیز تحویل بدهید.

تطبیق اسناد 

 گام آخر برای ترخیص انواع کالا این است که اداره گمرک با توجه به قوانین خود مدارک را ارزیابی کرده و پس از کنترل کالا با اسناد و مراحل دیگر صورتحساب را به قسمت حسابداری ترخیص انواع کالا ارائه می‌کند که پس از پرداخت آن می توانید کالای خود را تحویل بگیرید.

نکاتی در رابطه با شرایط ترخیص کالا از گمرک 

ترخیص انواع کالاهای صادراتی و وارداتی همانطور که می دانید از شرایط خاصی برخوردار هستند که بسته به کشور مورد نظر متغییر است. همانطور که قبلا اشاره شد ترخیص انواع کالا از اداره گمرک نیازمند اسناد و مدارک مرتبط با ان کالا می باشد. طبق گفته های پیشین اظهار کالا به گمرک و ترخیص کالا از گمرک از بخش های مهم این فرایند به حساب می آیند. به محض ورود کالاهای صادراتی و وارداتی به اداره گمرک مراحل ترخیص کالا آغاز می گردد و تمامی مراحل پله به پله و پشت سرهم طی می شوند.برای جلوگیری از قاچاق کالا ترخیص انواع کالاها حتما می بایست در اداره گمرک صورت گیرد با رعایت تمامی قانون های ترخیص انواع کالا.

 

قانون ترخیص کالا از گمرک

همانطور که که مباحث قبلی اشاره شد ترخیص کالا از گمرک شامل قوانین منحصر به فردی است که در هر کشور متفاوت است.ترخیص انواع کالا ممکن است در شرایط خاص از طریق راه های غیر قانونی نیز صورت گیرد که در این وضعیت تمامی عواقب ان بر عهده ی صاحبان کالاها می باشد.ترخیص کالا از طریق گمرک هم قانونی بوده و هم دارای مزیت هایی برای صاحبان کالاها می باشد .از مهمترین مزایای ترخیص کالا از طریق اداره گمرک می توان به موارد ذیل اشاره نمود.

قانونی شدن تجارت کالا: اقدام به ترخیص انواع کالا از طریق اداره گمرک منجر به قانونی شدن این فعالیت می گردد که صاحبان کالا با اطمینان خاطر به راحتی می توانند کالاهای مورد نظر خود را در بازار عرضه کنند.

تعیین ارزش گمرکی: ترخیص کالا از گمرک علاوه بر قانونی بودن این عمل موجب تعیین شدن ارزش کالا از طریق اداره گمرک می شود.

پرداخت هزینه های گمرکی: در فرایند ترخیص کالا از گمرک تمامی صاحبان کالا موظف به پرداخت هزینه ها از جمله عوارض هستند.

 

نحوه ترخیص کالا از گمرک

به طور کلی نحوه ترخیص کالاهای وارداتی و صادراتی بسیار متفاوت است وهر کدام روند ترخیص مختص به خود را دارد.البته لازم به ذکر است که در این بین مراحل مشترک هم دارند که 4 مورد از آنها بسیار حیاتی است.این 4 مرحله به شرح زیر است:

  • ورود کالاهای مورد نظر به اداره گمرک هم صادراتی و هم وارداتی
  • ارایه اظهارنامه گمرکی و سایر اسناد مورد نیاز ترخیص
  • ارزیابی کالاها توسط کارشناسان خبره
  • صدور اسناد تشخیصی مبنی بر ترخیص انواع کالا

در بسیاری از کشورها مراحل فوق به صورت کلی و طی یک مرحله انجام می شود در حالیکه در برخی دیگر از کشورها طی کردن تک به تک هریک از مراحل از اهمیت ویژه ایی برخوردار است.

 

بهترین شرکت های ترخیص کالا از گمرک 

بسیاری از شرکت ها در این زمینه فعالیت های گسترده ایی دارند که با کمی اطلاعات در این زمینه می توانید بهترین آن هارا مطابق با حوزه ی فعالیت خود انتخاب کنید. یکی از بهترین شرکت های ترخیص  انواع کالا زرین ترابر آسیا می باشد که خدماتی با کیفیت ارایه می دهد.

 

مدت زمان ترخیص کالا از گمرک

مدت زمان  توقف کالا در گمرک امریست که  می تواند با توجه به موارد مختلف متفاوت باشد.  حداکثرمدت زمان این توقف معمولا  پس از تاریخ اظهارنامه چهار ماه خواهد بود و اگر تمامی مراحل انجام نشوند؛ کالا در وقت مقرر تحویل داده نمی‌شود. در این صورت ممکن است کالا تا چهار ماه دیگر در گمرک بماند.  به درخواست صاحب کالا این زمان تمدید می‌شود اما پرداخت هزینه انبارداری اجباری است.

اجناس به صورت عادی  سه ماه تحویل داده می‌شوند و تنها در صورت تقاضای کتبی صاحب کالا و بیان علل موجه  این قرارداد تا دو ماه دیگر نیز قابل تمدید است.  هزینه انبارداری نیز به آن اضافه خواهد شد.  اگر وجوه درخواست شده پرداخت نشوند و مراحل گمرکی به سرانجام نرسد کالاهای مورد نظر شامل مقررات کالای متروکه میشوند.

 

ترخیص کالا از دبی 

دبی یکی از قطب های  بسیار مهم در زمینه بازرگانی و فعالیت های اقتصادی و تجاری در خاورمیانه و آسیا به شمار می رود. بسیاری از بازرگانان و تجار برای انجام معاملات خود به این کشور سفر می کنند و دفاتری در آن دارند.

ترخیص انواع کالا از امارات برای کسانی که  به قوانین و مقررات این کشور آشنایی دارند بسیار بهتر است زیرا امارات هیچ‌گونه هزینه  گمرکی را از تجار و بخش های واردکننده دریافت نمی کند و کالاها در بازار آن با قیمت اصلی خود عرضه می شوند.  همین نکته توجه بسیاری از تجار را به این منطقه جلب میکند.

برای ترخیص انواع کالا  به قوانین کاملا پایبند باشید تا بتوانید مراحل قانونی را طی کرده و کالای خود را جهت واردات ترخیص انواع کالا و صادرات تحویل بگیرید همچنین کسب اطلاعات دقیق به شما در این زمینه کمک می کند.

 

هزینه ترخیص کالا از گمرک

هزینه ترخیص کالا از گمرک چیست؟به خدماتی که اداره گمرک ارایه می دهد اختصاص می یابد. این خدمات عبارتند از: تخلیه بار,انبارگردانی,آزمایشگاه,کارشناسی کالاو… حقوق و عوارض ورودی از جمله هزینه های بسیار مهم در بحث ترخیص انواع کالا به حساب می آید.حقوق و عوارض ورودی یک اصطلاحی است که در تمامی کشور ها کاربرد دارد و شامل حقوق گمرکی و عوارض وضع شده بر کالای مورد نظر می باشد.

هزینه هایی که جهت ترخیص انواع  کالا در نظر گرفته می شود شامل هزینه های انبارداری، هزینه باربری، هزینه تخلیه،  تعرفه آزمایشگاه،  هزینه بارگیری،  هزینه های کارشناسی کالا و بدرقه آن و دیگر هزینه های لازم هستند که همگی جمع شده و هنگام ترخیص از صاحب کالا دریافت می‌شوند.

بسیاری از هزینه ها به صورت جدا از حقوق ورودی،  جهت ترخیص انواع کالا از گمرک دریافت میشود.  حقوق ورود کالا برای ترخیص انواع کالا ۵ درصد  از ارزش گمرکی به اضافه سود بازرگانی کالا است که توسط گمرک ایران  از افراد درخواست کننده دریافت می شود.  جهت کسب اطلاع بیشتر می توانید با شرکت ترخیص انواع کالا بارون امپرور جنرال تریدینگ تماس بگیرید.

« با ما کار کنید ، Vat پرداخت نمیکنید »

 

بدون پرداخت هیچگونه مالیاتی و با خیالی آسوده با ما کار کنید.

 

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *